marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: Vzťah jeho rodičov nie je ideálny a Marty to vie, foto zdroj Tomáš Hejzlar Foto: Vzťah jeho rodičov nie je ideálny a Marty to vie, foto zdroj Tomáš Hejzlar

Internetový thriller #martyisdead zabojuje o medzinárodnú cenu Emmy

23. novembra, spoznáme víťazov Medzinárodného festivalu Emmy Awards. Medzi nominovanými je aj internetový thriller #martyisdead, seriál o kyberšikane sa stal historicky prvým a jediným českým seriálom, ktorý môže získať toto ocenenie. Súťažiť bude v kategórii krátkych seriálov, diváci si ho môžu pozrieť na Mall.tv.

Foto: Jakub Nemčok ako pätnásť ročný Marty Biederman, foto zdroj Richard Hodonický

Vysoko aktuálna téma inšpirovaná skutočnosťou
Tematika minisérie #martyisdead, nominovanej v kategórii krátkych seriálov, je vysoko akuálnou problematikou kyberšikany. 15-ročný Martin alias Marty mal celý život pred sebou. Teraz je ale mŕtvy. Zostala po ňom len séria mrazivých videí, ktoré nakrúcal krátko pred svojou smrťou a ktoré zachovali spomienky na situácie, na ktoré by radšej každý zabudol. Smútiaci otec skladá dohromady čriepky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konca.
Internetový thriller má 8 dielov a je inšpirovaný skutočnými prípadmi kyberšikany. Seriál vznikol v koprodukcii spoločností Bionaut, Mall.tv, CZ.NIC a v spolupráci s projektom Bezpečne ne nete. Ako hovoria tvorcovia “sociálne siete nevládnu iba našim životom, ale aj smrti”.
Online stream na Mall.tv
Slávnostné vyhlásenie výsledkov medzinárodných ocenení Emmy, ktoré sa toho roku uskutoční z New Yorku poprvýkrát v online verzii, nám odhalí víťazov už dnes, 23. novembra.
“Máme obrovskú radosť. Ide o výber z tisícky svetových seriálov, preto už nominácia je veľmi prestížna. Sme radi, že po úspechu v Čechách a na Slovensku sa darí seriálu i v zahraničí,” hovoria producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál z Bionautu. “Správa o nominácii na Emmy nás naviac zastihla v okamihu, kedy pripravujeme pokračovanie,” dopĺňa režisér Pavel Soukup. Pokračovanie seriálu pod názvom #annaismissing vzniká opäť v koprodukcii Bionautu a Mall.tv a v kinách a v internetovej televízii sa objaví v marci 2021.

O #martyisdead
Osemdielny seriálový thriller
Réžia: Pavel Soukup
Scenár: Jaroslav T. Miška, Jan Stehlík
Kamera: Miloslav Holman
Hrajú: Jakub Nemčok (Marty), Petra Bučková (Alena Biedermanová), Jan Grundman (Petr Biederman), Sára Korbelová (Kristýna), Matěj Havelka (Kryštof), Andrej Polák (učitel)
Producenti Bionaut: Vratislav Šlajer, Jakub Košťál
Producent Mall.tv: Milan Kuchynka
Scénografia: Martin Rálek
Masky: Tereza Hušková
Kostýmy: Aneta Grňáková
Premiéra: 20. októbra 2019 na MALL.TV
Ocenenie: Serial Killer – nejlepší webseriál strednej a východnej Európy
Uvedenia na festivaloch: Series Mania, Marseille Web Fest, Serial Killer, MFF Zlín, Finále Plzeň

Zdroj: ts

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.