marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: ilustračné, screenshot Foto: ilustračné, screenshot

mBank do svojej mobilnej aplikácie pridala ďalšiu užitočnú funkcionalitu

Klienti mBank už pri sebe nemusia mať pri platení na internete svoju platobnú kartu. Vďaka novej funkcionalite s názvom Odkrytie údajov karty si môžu priamo v mobilnej aplikácii zobraziť jej číslo, dátum exspirácie a CVV kód. Svoje platby tak zrealizujú ešte jednoduchšie a komfortnejšie.

Ako táto funkcionalita konkrétne funguje? Namiesto toho, aby sa klient musel pri platení na internete postaviť a ísť hľadať v peňaženke kartu, môže sa prihlásiť do mobilnej aplikácie a pri obrázku svojej karty kliknúť v pravom hornom rohu na ikonu s okom. Číslo karty, dátum exspirácie a CVV kód sa mu zobrazia po zadaní PIN kódu k mobilnej aplikácii. Následne môže potrebné informácie zadať do platobnej brány internetového obchodu, aby nákup dokončil. Po opätovnom kliknutí na ikonu oka sa údaje ku karte zobrazené v aplikácii skryjú, prípadne sa skryjú automaticky po uplynutí jednej minúty.

Nová funkcionalita poteší aj klientov, ktorí čakajú na doručenie plastovej karty, ale už by s ňou chceli či potrebovali platiť. Aj detaily práve objednanej karty je totiž možné zobraziť v aplikácii. Vďaka tomu ich klient bude môcť zadať do akejkoľvek elektronickej peňaženky dostupnej na slovenskom trhu a začať ihneď platiť mobilom či hodinkami. „V mBank neustále prinášame našim klientom rôzne novinky, aby sme im ešte viac zjednodušili ich život. Pri zachovaní maximálnej bezpečnosti tak vďaka novej funkcionalite môžu platiť kartou na internete bez toho, aby ju museli mať fyzicky pri sebe, aj keď ju v plastovej podobe majú,“ uvádza Michal Staněk, produktový špecialista platobných kariet mBank.

mBank navyše do svojej mobilnej aplikácie nedávno ako prvá banka na Slovensku pridala možnosť blokovania tzv. DCC transakcií a svojim klientom tak umožňuje zakázať transakcie v cudzej mene s možným nevýhodným kurzom. Ten sa totiž môže od kurzu klientovej banky líšiť až o 15%.

Klienti mBank si medzi prvými na Slovensku môžu prostredníctvom mobilnej aplikácie zablokovať aj výbery z bankomatov s tzv. surcharge poplatkom, majú tiež možnosť zablokovať magnetický prúžok na svojej platobnej karte. Môžu sa tak veľmi flexibilne a rýchlo chrániť pred účtovaním zbytočných poplatkov či zneužitím karty pri cestovaní do zahraničia a narábať so svojimi peniazmi efektívne.

Zdroj: ts

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.