marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: ilustračné, autor Radomír Kreheľ Foto: ilustračné, autor Radomír Kreheľ

Správa mestských parkovísk prejde od nového roka priamo pod mesto

Správu mestských parkovísk v širšom centre Prešova bude od 1.1.2021 zabezpečovať mesto Prešov. Zmena nastane súbežne s vytvorením dvoch zón, ktoré budú súčasťou nového systému regulovaného parkovania v meste Prešov. O jeho chod sa budú starať štyria noví zamestnanci.

Prevádzku parkovacích miest v centrálnej zóne Prešova momentálne zabezpečuje mestská spoločnosť Prešov Real, s.r.o. Správa mestských parkovísk však od nového roka prejde priamo pod mesto. Na mestský úrad v Prešove tento mesiac nastúpili štyria noví zamestnanci, ktorí budú zodpovední za prevádzku nového systému regulovaného parkovania. Regulácia parkovania bude od januára zavedená v prvých dvoch zónach (Zóna č. 1 – súčasná centrálna mestská zóna a Zóna č. 2 – ulice, na ktorých bolo doteraz parkovanie bezplatné). Viac informácií nájdete tu:

https://www.presov.sk/oznamy/poplatky-za-parkovanie-v-presove-v-zonach-c-1-a-c-2-od-januara-2021.html

Noví zamestnanci budú počas novembra kompletne zaškolení na prácu so softvérom a oboznámia sa s pravidlami a fungovaním regulovaného parkovania. Neskôr budú zabezpečovať aj pravidelný servis parkovacích automatov. Dvaja z nich budú mať na starosti kontakt s verejnosťou a už od decembra ich nájdete na novozriadenom pracovisku vo vestibule budovy mestského úradu na Jarkovej č. 24 v Prešove. Na tomto pracovisku si budú môcť rezidenti žijúci v lokalitách, ktorých sa dotkne regulované parkovanie, vybaviť nové parkovacie karty s platnosťou od januára 2021. Dvaja pracovníci sa budú zaoberať aj pripomienkami a podnetmi od občanov, ktoré súvisia s reguláciou parkovania. Vaše otázky týkajúce sa fungovania systému parkovania im však môžete adresovať už teraz prostredníctvom web stránky parkovanie.presov.sk.

Informácia pre držiteľov platných parkovacích kariet

V zmysle Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č. 13/2019, ktoré nadobudne účinnosť od 1.1.2021, budú Parkovacie karty vydávané s platnosťou na rok (tzv. ročné parkovacie karty), platné do 31.12.2020. V prípade ak vlastníte parkovaciu kartu s platnosťou dlhšou ako do 31.12.2020, bude Vám alikvotná časť vrátená na bankový účet. Potvrdenie o vrátení sumy (dobropis), Vám bude posielaný v priebehu mesiaca december 2020.

V prípade ak vlastníte parkovaciu kartu SIMPLYPARK, bude možné ju používať do konca roka 2020. Vzhľadom k tomu je potrebné vyčerpať si „kredit“ na Vašej karte k dátumu 31.12.2020.

V prípade ďalších otázok, kontaktujte pracovníkov oddelenia Správy parkovísk na t.č.: 051/45 20 630.

Zdroj: mesto Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.