marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: ilustračné, Ples seniorov. Autor: Radomír Kreheľ Foto: ilustračné, Ples seniorov. Autor: Radomír Kreheľ

Mesto Prešov je opäť výnimočné svojím starostlivým prístupom k seniorom.

Odborná porota súťaže Senior friendly ocenila najmä poskytovanie sociálnej služby najzraniteľnejšej skupine ľudí počas prvej vlny pandémie, v spolupráci s neverejnými poskytovateľmi. „Veľmi si vážim prácu ľudí, ktorí tu boli a sú pre našich seniorov v neľahkom období pandémie. Teší ma, že sa nám darí aktívne spolupracovať aj s neverejnými poskytovateľmi sociálnych služieb a neustále sa zlepšovať. Ocenenie Senior friendly samospráva, ktoré sme opäť získali, svedčí o tom, že naši seniori nájdu v meste Prešov pomocnú ruku za každých okolností a vždy sa na nás môžu obrátiť,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Mesto Prešov získalo plaketu Senior friendly za aktívnu podporu rôznych aktivít pre seniorov nad rámec zákonných povinností mesta, ktoré zabezpečuje aj v spolupráci s neverejnými poskytovateľmi. Pre služby občanom s nepriaznivým zdravotným stavom a sociálne služby seniorom mesto Prešov každoročne rozširuje možnosti a formy sociálnej pomoci.

Mesto Prešov v projekte Senior Friendly predstavilo svoje aktivity za rok 2020 s prihliadnutím na súčasnú pandemickú situáciu, ktorá negatívne ovplyvnila život najzraniteľnejšej skupine, a to seniorom a občanom s nepriaznivým zdravotným stavom. V prvej vlne pandémie ochorenia COVID-19 sa do pomoci najzraniteľnejšej skupine ľudí aktívne zapojili zamestnanci Odboru služieb pre občanov MsÚ v Prešove, rovnako, ako aj zamestnanci denných stacionárov a denných centier, Slovenský Červený kríž - územný spolok Prešov a Prešovské dobrovoľnícke centrum O.Z., ktorí spoločnými silami pomáhali odkázaným ľuďom – šili a roznášali ochranné rúška, organizovali nákupy základných potravín, liekov, zabezpečovali nevyhnutný sprievod k lekárovi, obedy a ich rozvoz.

Zámerom projektu a súťaže Senior friendly je oceniť firmy, inštitúcie a organizácie, poskytovateľov produktov a služieb, ktorí ponúkajú určité benefity, služby, výrobky, výhody, aktivity a možnosti uplatnenia pre seniorov v rôznych oblastiach. Cieľom projektu je upriamiť pozornosť na tých, ktorí prispievajú k tomu, aby sa seniorom žilo lepšie a kvalitnejšie a tiež prispievajú svojimi aktivitami k zmene postojov k seniorom. Vyhlasovateľmi a organizátormi súťaže sú Klub Luna Senior Friendly, o.z. a Občianske združenie Bagar.

Zdroj: mesto Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.