marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Otvorené v špeciálnom režime

Foto: ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková Foto: ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková

Samoplatcovia i klienti poisťovní môžu do kúpeľov

BARDEJOVSKÉ KÚPELE a.s., v súčasnosti poskytujú svoje služby klientom zdravotných poisťovní i samoplatcom za podmienok dodržiavania opatrení schválených ÚVZ (Úradom verejného zdravotníctva) SR. Vyžaduje sa od nich predovšetkým certifikát o negatívnom výsledku testu na koronavírus, nie starší ako 7 dní. Klienti s nástupom od 16.11.2020 absolvujú testovanie priamo v Bardejovských kúpeľoch bezplatne. Z dôvodu eliminácie rizika šírenia koronavírusu prijali kúpele opatrenia, ktoré súvisia predovšetkým s príchodom klientov na kúpeľnú liečbu, ale aj niektoré obmedzenia počas pobytu. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková. ,,Klient je po príchode do kúpeľov nasmerovaný do spoločenskej miestnosti hotela Ozón. Každý klient, ktorý nastúpi v termíne od 2.11. - 15.11.2020 je povinný so sebou priniesť certifikát o negatívnom výsledku testu. Pri nástupe od pondelka 16.novembra 2020 už absolvujú testovanie priamo v Bardejovských kúpeľoch a to bezplatne. Nasleduje meranie teploty a vypísanie dotazníka. Bez požadovaného testu, nebude prijatý na kúpeľnú liečbu. Klient môže vstupovať do objektov len samostatne, bez sprievodu inej osoby. Prijímať návštevy je za každých okolností, aj v prípade negatívneho testu, zakázané v interiéri – na chodbách budov, recepcii, v jedálni a na izbách. Ak klient prejde vstupným filtrom, pokračuje na recepciu príslušného hotela, kde má zabezpečené ubytovanie a je nasmerovaný k ošetrujúcemu lekárovi na vstupnú lekársku prehliadku,“ vymenúva T.Šatanková.

Dodáva, že počas celého pobytu v kúpeľoch v interiéri aj exteriéri musí mať každý ochranné rúško alebo ináč chránené horné dýchacie cesty a pri vstupe do každej budovy použiť dezinfekciu. ,,Počas pobytu sú klienti usádzaní v jedálni pri dodržaní bezpečných odstupov medzi stolmi a stravníkmi. V prevádzkach, kde je bufetové stravovanie, servíruje jedlo a nápoje hotelový personál na základe výberu a želania hosťa. Zamestnanci dohliadajú na dodržiavanie odstupov 2 m, na to aby sa nevytváral príliš dlhý rad pri bufetovom stole, klienti nosili rúška a používali dezinfekcie. V prípade, že sa u niekoho prejavia známky ochorenia, je potrebné okamžite navštíviť zdravotnú sestru, prípadne lekára a informovať ich o tom. Túto oznamovaciu povinnosť majú aj všetci zamestnanci. Wellness Spa je už v prevádzke, ale len pre ubytovaných klientov, “ vysvetľuje T.Šatanková.

Krátke leto bez obmedzení
Len o niečo viac ako dva mesiace trvala v lete (od prvej dekády júla) prevádzka Bardejovských kúpeľov bez obmedzení, v plnom režime a s naplnenými kapacitami. Nástup druhej vlny koronavírusu a opatrenia hygienikov tento sľubný letný rozbeh pribrzdili a priniesli podnikateľskú neistotu. Napriek tomu Bardejovské kúpele poskytujú všetky kúpeľné služby pre klientov zdravotných poisťovní i samoplatcov bez výrazných obmedzení. Zabezpečujú pritom svojim klientom maximálny možný servis a k tomu prijali koncom septembra opatrenia, ktoré sú na úrovni schválenej ÚVZ (Úradom verejného zdravotníctva) SR. Obmedzenia sa týkajú hlavne R - O - R (rúška-odstup-ruky) a zákazu spoločenských udalostí a tanečných večerov.

Špeciálne jesenné pobyty sú teraz s výraznými zľavami

Počet klientov v indikačnej skupine A (plne hradenej poisťovňami) je medziročne oveľa nižší a ubudlo aj z návrhov na kúpeľnú liečbu. Ešte dramatickejšie poklesli počty samoplatcov. Pandémia koronavírusu spôsobila zatiaľ kúpeľom výpadok na tržbách vo výške niekoľko miliónov EUR.

Kúpele však prichystali pre klientov nové zľavnené jesenné pobyty. Výrazné zľavy potrvajú od 9.11. do 20.12.2020. Pobyt JESENNÁ VITALITA na 2-5 nocí začína od 48 EUR za osobu a noc a JESENNÝ ŠPECIÁLNY POBYT minimálne na 6 nocí od 45 EUR za osobu a noc. Pobyty zahŕňajú plnú penziu a procedúry podľa počtu nocí.

Čo teraz robiť v kúpeľoch a okolí

K dispozícii je celá škála relaxačných i liečebných pobytov, prechádzky nádherným parkom s vysokými stromami a historickými budovami. Sú tu „kúpeľné singletracky“, 5km je do historického mesta BARDEJOV – pamiatky Unesco, podobne je vzdialený hrad Zborov.

Bardejovské kúpele, a. s., patria medzi špičku slovenského kúpeľníctva s dlhoročnou tradíciou. V Bardejovských kúpeľoch sa liečia onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia. Kúpele si vychutnávala cisárovná Alžbeta, ale aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska.

Viac informácií na: www.kupele-bj.sk
Centrálne rezervačné oddelenie:
Tel.: 054/477 4346, 477 2717, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Zdroj: ts

Naposledy zmenené streda, 11 november 2020 13:23

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.