marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na prešovské cesty vyrazili autobusy s potlačou

Flotilu prešovskej MHD od 23. októbra 2020 doplnili dva netradičné autobusy. Tieto vozidlá hneď na prvý pohľad upriamia pozornosť cestujúcich na kandidatúru mesta Prešov na titul Európske hlavné mesto kultúry 2026. Vozový park Dopravného podniku mesta Prešov doplnili ďalšie dve vozidlá, ktoré sa od dnešného rána zaradili do premávky v prešovských uliciach. Ide o autobusy Irisbus Crossway, ktorých úlohou je okrem prepravy cestujúcich aj predstaviť kampaň mesta Prešov ku kandidatúre na prestížny titul Európske hlavné mesto kultúry 2026 širokej verejnosti. Obidva autobusy sú ľahko identifikovateľné už z diaľky. Okrem svojej netradičnej dĺžky ich spoznáte podľa kombinácií svetlomodrej a purpurovej, respektíve svetlomodrej a čiernej farby so žltými a bielymi prvkami. Upozorniť na to majú práve tieto autobusy prostredníctvom dvoch hlavných claimov (hesiel) „Meníme tvár mesta“ a „Spolu to dokážeme.“ Vozidlá sa budú striedať na rôznych linkách, vďaka čomu sa dostanú nielen do povedomia Prešovčanov, ale aj ľudí zo širokého okolia nášho mesta.

Modely Crossway poznajú cestujúci skôr z prímestskej dopravy. V tomto prípade však ide o ich modifikáciu, ktorá je určená výlučne pre mestské prevádzky. Na prešovské pomery je netradičná dĺžka oboch vozidiel, a to 12,8 metra, čo umožňuje prepravu väčšieho množstva cestujúcich. Nástup a výstup cestujúcich je veľmi pohodlný vďaka zníženej podlahe. Obe vozidlá sú vybavené plošinou pre nástup a výstup cestujúcich so zníženou schopnosťou pohybu a priestorom pre detský kočík a invalidný vozík. Moderné rozmiestnenie mäkkých a čalúnených sedadiel spríjemňuje cestu aj na dlhšie trasy. Vybavenie dopĺňa moderný informačný systém R&G a samozrejmosťou je plne klimatizovaný priestor pre cestujúcich a vodiča.

Zdroj: mesto Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.