Vytlačiť túto stránku

Dostanú 70 € na deň

Foto: ilustračné, zdroj: Radomír Kreheľ Foto: ilustračné, zdroj: Radomír Kreheľ

Mesto Prešov hľadá dobrovoľníkov do tímov na odberných miestach

V termínoch 30.10.2020 - 1.11.2020 a 6.11.2020 - 8.11.2020 sa na Slovensku uskutoční plošné testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19. Mesto Prešov potrebuje do testovacieho tímu predbežne 140 dobrovoľníkov, ktorí budú vykonávať činnosť administratívnych pracovníkov. Celodenná odmena je 70 € brutto na osobu.

Na základe uznesenia vlády SR majú primátori a starostovia na území miest a obcí plniť úlohy vyžadované orgánmi štátnej správy v súvislosti s prípravou a vykonaním celoštátneho testovania obyvateľstva na prítomnosť ochorenia COVID-19 v čase núdzového stavu. Povinnosťou samospráv je okrem iného zabezpečiť dobrovoľníkov do tímov na odberných miestach, kopírujúcich volebné okrsky. Vybrané osoby budú vykonávať činnosť administratívnych pracovníkov a ich úlohou bude predovšetkým evidencia osôb, ktoré sa dostavia na testovanie.

Vychádzajúc z počtu volebných okrskov mesto Prešov potrebuje predbežne 140 dobrovoľníkov. Každý z nich dostane finančnú odmenu vo výške 70 eur brutto za jeden odpracovaný deň. Ak ste vo veku od 18 do 65 rokov môžete sa prihlásiť a pomôcť tak nášmu mestu.

Zdroj: mesto Prešov

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)