marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: ilustračné, archív TV7 Foto: ilustračné, archív TV7

Mesto Prešov v čase pandémie podáva pomocnú ruku gastro prevádzkam

Majitelia kaviarní a gastro prevádzok v Prešove budú môcť prevádzkovať svoje letné terasy alebo sedenia aj v zime. Mesto im v prípade záujmu predĺži platnosť rozhodnutí o umiestnení terasy a sedenia na pešej zóne a na priľahlých uliciach. Radnica im zároveň odpustí poplatky za umiestnenie terás a sedení od 1.11.2020.

Mesto Prešov chce pomôcť podnikateľom v oblasti gastro priemyslu, ktorí zažívajú najťažší rok. Z dôvodu zhoršujúcej sa pandemickej situácie na Slovensku museli majitelia v rámci sprísnených bezpečnostných opatrení už po druhýkrát zavrieť interiérové časti svojich prevádzok. Jedlo a nápoje môžu zákazníci konzumovať iba na terasách, ktoré môžu za normálnych okolností fungovať len do konca októbra. Tento rok by však zatvorenie terás mohlo byť pre mnohé podniky likvidačné.

Mesto preto všetkým majiteľom a prevádzkovateľom terás a sedení ponúka možnosť ponechať otvorené všetky terasy až do januára 2020. Po novom im mesto odpustí aj poplatok za umiestnenie terás alebo sedení. Radnica predloží návrh na zmenu VZN na najbližšie rokovanie mestského zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční 28.10.2020. „Všetci chceme veriť tomu, že budúci rok už bude koronavírus na ústupe. Už teraz však musíme urobiť všetko preto, aby sme prevádzkovateľom reštaurácií a kaviarní pomohli prekonať toto náročné obdobie,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

V prípade, že prevádzkovatelia terás sa rozhodnú ponechať svoju terasu alebo sedenie na území mesta Prešov otvorené aj po 31. októbri 2020, stačí, ak znovu vyplnia žiadosť o umiestnení exteriérového sedenia. Túto možnosť budú mať aj ostatní majitelia prevádzok, ktorí doteraz terasu vôbec nemali. Formulár, nájdete tu, je potrebné zaslať do 28.10.2020 na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Zdroj: mesto Prešov

Naposledy zmenené pondelok, 26 október 2020 12:39

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.