marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Môžu opäť požiadať o pomoc

Foto: ilustračné, archív TV7 Foto: ilustračné, archív TV7

PSK pre ľudí obnovuje svoju činnosť

Seniori a znevýhodnení občania môžu opäť požiadať o pomoc rôzne organizácie prostredníctvom platformy PSK pre ľudí. Vďaka dobrovoľníkom sa tak môžu dostať k teplej strave či liekom bez toho, aby museli opustiť svoje domovy. Krajská samospráva tak reaguje na druhú vlnu koronavírusun a sprísnené opatrenia. Platforma PSK pre ľudí naplno obnovuje svoju činnosť. Verejnosti ponúka pomoc prostredníctvom obcí, miest, organizácií, neziskových združení či dobrovoľníkov z celého kraja, ktorí sa na webe pskpreludi.sk zaregistrovali.

Občania Prešovského kraja , najmä starší ľudia nad 65 rokov, tu môžu nájsť služby ako rozvoz teplej stravy a obedov, nákup potravín, drogérie či liekov, rozhovor s duchovným, psychologické a sociálne poradenstvo, venčenie psov, distribúciu rúšok a dezinfekčných prostriedkov. Dostupné sú tiež služby ako príspevok na stravovanie, prepravná služba, posúdenie odkázanosti či požičanie zdravotnej pomôcky.

Návštevníci portálu si môžu vyhľadať služby podľa druhu alebo miesta bydliska. Aktuálne je do platformy zapojených 95 partnerov s 217 službami. K dispozícii je 811 dobrovoľníkov v celom kraji. Na internetovej stránke www.pskpreludi.sk sa môžu zaregistrovať aj ďalší, ktorí poskytujú služby prioritne pre seniorov a ťažko zdravotne postihnutých ľudí v čase koronavírusu.

O službách sa môžu informovať obyvatelia kraja na spoplatnenej telefónnej linke 0915 905 197. Tá však aktuálne neposkytuje zázemie pre sluchovo-znevýhodnených občanov ako počas prvej vlny. Kompletný zoznam služieb však nájdu občania na internetovej platforme PSK pre ľudí.

Web PSK pre ľudí spustil ešte začiatkom apríla počas prvej vlny pandémie koronavírusu Prešovský samosprávny kraj a Nadácia PSK pre podporu rodiny. Len za prvý mesiac ho navštívilo viac ako 10-tisíc ľudí.

Zdroj: Lea Heilová

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.