marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: Slovenská pošta, kuriér - ilustračné Foto: Slovenská pošta, kuriér - ilustračné

Pozor na ďalšie podvodné e-maily v mene Slovenskej pošty

Slovenská pošta vyzýva klientov k opatrnosti pred ďalšími falošnými e-mailami. Odosielateľ používa zdeformované logo Slovenskej pošty, od adresátov pýta poplatok za doručenie zásielky a cez webový odkaz ich rovno presmeruje na platobnú bránu, kde má adresát zadať svoje údaje z platobnej karty. Odosielateľom týchto mailov nie je Slovenská pošta, a preto by klienti nemali na takéto maily reagovať. Ide o podvod, kde je zneužité meno Slovenskej pošty. Slovenská pošta sa už obrátila na orgány činné v trestnom konaní.

Na falošné e-maily upozorňuje Slovenská pošta aj na svojej webovej stránke - www.posta.sk : cez banner upozorňujúci na falošné maily sa klienti prekliknú na podstránku, kde sú uvedené všetky potrebné informácie, ako zákazníci rozlíšia, že ide o podvodný mail. Na stránke sú aj ukážky, ako môžu takéto falošne maily vyzerať. Dôležitá je aj ostražitosť adresátov, ktorí dostanú takéto podvodné e-maily, aby na ne nereagovali.

Základné faktory, podľa ktorých klienti rozpoznajú, že ide o podvod, sú:
- Slovenská pošta nikdy nepýta prostredníctvom e-mailov peniaze. Za zásielku zaplatí klient buď pri objednávaní tovaru, teda priamo eshopu, alebo na dobierku, teda pri prevzatí zásielky – a to hotovosťou alebo kartou. Adresát zaplatí za zásielku kuriérovi, pri priehradke na pobočke alebo v BalíkoBOXe.
- V prípade, ak adresát dostane mail, odporúčame vždy kontrolovať aj odosielaciu adresu a aby na podozrivé e-maily nereagoval, obzvlášť, ak od neho žiadajú peniaze.

V prípade, že klienti na tieto podvodné maily už zareagovali a uhradili požadovanú sumu, čím im bola spôsobená škoda, odporúčame im obrátiť sa na orgány činné v trestnom konaní.

Zdroj: ts

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.