apríl 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: 86 min. a situácia po ktorej Pavol Majerník vyrovnáva na 2:2 Foto: 86 min. a situácia po ktorej Pavol Majerník vyrovnáva na 2:2

Zaujímavý zápas až do záverečných minút či dokonca sekúnd.

V jednom zo zápasov 8. kola 6. ligy ObFZ Prešov sa vo vzájomnom súboji stretli FK Uzovský Šalgov a TJ Nemcovce. Hostia zvíťazili 3:2, po nerozhodnom polčase 1:1. Tušenie, že to môže byť zaujímavý zápas, sa naplnilo, ako sa hovorí, do poslednej bodky. Prezident hosťujúceho klubu Vladimír Botko vie, o čom hovorí: „Je to už taká klasika, keď hráme u tohto súpera. Odkedy postúpil do najvyššej okresnej súťaže sme sa na jeho ihrisku predstavili štyrikrát. V troch prípadoch padol gól v poslednej minúte, dvakrát z našich kopačiek, raz to boli Šalgovčania. Presné výsledky si nepamätám, no viem, že sme u nich ešte neprehrali. Aj preto existovala v mojich predstavách nádej na minimálne jednobodový zisk. A pozrime sa, realita je ešte veselšia, máme všetky tri.“

Stretnutie sa začalo odvíjať pre Nemcovce priam ideálne. V 9. min skóroval Pavol Majerník. Potom však urazili šťastenu, keď ignorovali nepísané pravidlo o tom, kto by nemal kopať penaltu... Domáci kapitán Kristián Kropiľak fauloval v samostatnom úniku práve P. Majernika, hlavný rozhodca ukázal „previnilcovi“ červenú kartu a ukázal na biely bod. Loptu si postavil P. Majerník - a poslal ju vedľa brány. Stalo sa to v 25. minúte - naštartovali tým domácich, ktorí dokonca v oslabení otočili na 1:2 a to vďaka presným zásahom Samuela Orjabinca a Lukáša Štofaníka.

„Riešenie“ pre hostí sa dostavilo v 75. minúte. Dvomi striedaniami naraz preskupili svoje rady a začali hrať na troch útočníkov. A v samom záver to prišlo. V 86. min dal P. Majerník zabudnúť na svoje predchádzajúce zaváhanie a vyrovnal na 2:2. To však nebolo všetko, v poslednej minúte zabil klinec do rakvy Tomáš Pavelko, striedajúci hráč, ktorý sa tak stal žolíkom trénera Štefana Priestera. „Povedal by som, že mu striedania vyšli na sto percent. Oplatilo sa mu zariskovať a maximálne staviť na ofenzívu,“ uviedol V. Botko.

Foto: 90 min. Tomáš Pavelko strieľa a rozhoduje o výsledku 2:3

Nemcovce sú aktuálne na treťom mieste tabuľky. Prehrali iba v Rožkovanioch (0:3) a v Pečovskej Novej Vsi (1:4). „Ten druhý výsledok mrzí viac, doplatili sme na hrubé chyby v obrane.“ Najbližšiu nedeľu ich čaká súboj s tiež zaujímavým nábojom... „Prídu k nám Chmiňany, na ich lavičke Peter Zusko, ktorý niekedy trénoval u nás,“ avizuje V. Botko pred meraním síl tretieho so šiestym.

Zdroj: Ján Miroľa

Naposledy zmenené utorok, 29 september 2020 07:49

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.