marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Zdroj: KR PZ v Prešove Zdroj: KR PZ v Prešove

Pri rodinnom dome nájdených 5 kg pechotných nábojov

Krátko po obede včerajšieho dňa (21.09.2020) 41 ročný muž telefonicky oznámil na linku 158, že pri svojom rodinnom dome v obci Pčoliné našiel neznámu muníciu.
Stalo sa to počas výkopových prác na pozemku. Oznamovateľ s muníciou nemanipuloval a nález ihneď ohlásil. Na miesto bola vyslaná policajná hliadka, ktorá miesto zabezpečila a to až do príchodu krajského pyrotechnika. Ten určil, že ide o pechotné náboje kalibru 7.92 x 57 (asi 5 kg) a jeden puškový granát SprGr 30 ráže 30 mm. Pyrotechnik granát zneškodnil na bezpečnom mieste mimo obce a pechotnú muníciu zaistil.

Povytrhával izolačnú vatu, no neprekonal vnútorné opláštenie budovy
V nočných hodinách v dobe od 20.09.2020 do 21.09.2020 došlo k pokusu krádeže do jedného z nákupných centier na Ul. Duklianskych hrdinov vo Vranove nad Topľou.
Zatiaľ neznámy páchateľ v zadnej časti budovy pri dverách do skladu sa pokúsil vlámať do objektu. Najskôr uvoľnil skrutky držiace vonkajšie plechové opláštenie, potom vytrhal izolačnú vatu a snažil sa prekonať aj vnútorné plechové opláštenie čo sa mu ale nepodarilo. Po požiarnom rebríku vyšiel na strechu budovy a rovnako snaživým spôsobom postupoval aj tam opäť s cieľom dostať sa do budovy. Ani tento druhý pokus nebol úspešný. Škoda, ktorú spôsobil bola vyčíslená na 1.000,-Eur. Prípad vyšetruje Obvodné oddelenie Policajného zboru vo Vranove nad Topľou kde poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu poškodzovanie cudzej veci. Zákon pri týchto trestných činoch stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody až na dva roky.

Zdroj: KRPZ v Prešove

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.