marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vyhasol život dvoch mladých mužov

Foto: KRPZ v Prešove Foto: KRPZ v Prešove

Pri dopravnej nehode vyhasol život dvoch mladých mužov

V nedeľu (20.09.2020) nadránom 22 ročný vodič z Huncoviec, viedol osobné motorové vozidlo zn. VW v smere do Kežmarku, pričom z doposiaľ nezistených príčin zišiel s vozidlom mimo vozovku kde na okraji priľahlého svahu potoka narazil do stromu. S vozidlom ,,preletel“ ponad potok a narazil do svahu. Pri náraze sa vozidlo otočilo na strechu a jeho časť ostala v potoku. Pri dopravnej nehode vodič ako aj 18 ročný spolujazdec (taktiež z obce Huncovce) utrpeli zranenia nezlučiteľné zo životom. Škoda na vozidle bola odhadnutá na 3.000,-Eur. Na mieste tejto udalosti bol prítomný aj znalec z odboru doprava ako aj znalec z odboru súdneho lekárstva. Polícia v Kežmarku začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, nakoľko došlo k tragickej dopravnej nehode, ktorej okolnosti sú predmetom nasledujúceho intenzívneho vyšetrovania.


Nepomohol mu ani doživotný zákaz, opäť jazdil a aj pod vplyvom alkoholu
Včera (20.09.2020) popoludní viedol 50 ročný muž z obce Zlatá Baňa osobné vozidlo v rodnej obci, pričom bol policajnou hliadkou riadne zastavený a kontrolovaný.
Okrem iného bol vodič podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny a to s hodnotou 2,6 promile. Lustráciou vodiča bolo zistené, že má trestným rozkazom uložený doživotný zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel, ktorý mu bol uložený v mesiaci júl tohto roku. Vodič bol na mieste zadržaný, bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol vodič obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia. Prípadom sa zaoberá poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove.


Bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu
Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu vo Vranove nad Topľou obvinil z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky 30 ročného muža z obce Karná.
Tento muž ako vodič štvorkolky jazdil včera (20.09.2020) v čase obeda po ceste v smere z obce Štefanovce do obce Továrne. Na priamom úseku cesty sa dostatočne nevenoval vedeniu štvorkolky, zišiel mimo vozovku a narazil do svahu. Na mieste dopravnej nehody bol kontrolovaný hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru Slovenská Kajňa. Bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny, dosiahol hodnotu viac ako 2,4 promile. Lustráciou vodiča bolo zistené, že jazdil bez vodičského oprávnenia. Bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestený do cely policajného zaistenia.

Zdroj: KR PZ v Prešove

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.