marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dva góly striedajucého hráča

Foto: Viktor Zamborský Foto: Viktor Zamborský

Siedma liga ObFZ Prešov je zaujímavá a aj v blízkej budúcnosti môže byť zaujímavá.

Vedúcu Dulovu Ves favorizujú azda všetci, no zároveň platí, že ruku do ohňa nikto za nikoho nedá. A tak je tu priestor pre jej najbližších prenasledovateľov, aby znepríjemňovali favoritovi život. Pre druhú Brezovicu, tretie Záborské, štvrtý Hrabkov…

Už včera predpoludním futbalisti TJ Sokol Hrabkov zvíťazili v Drienove 7:1. Dá sa aj povedať, že im na to stačil jeden polčas (dokonca necelý), presnejšie 37 minút v druhom dejstve. Dovtedy prehrávali 0:1.

Domáci išli do vedenia deväť minút pred prestávkou po vydarenej štandardnej situácii, ktorú zakončil Miroslav Sivák.

Lenže cez prestávku sa viac dokázali zmobilizovať hostia a osem minút po výmene strán odštartoval ich gólostroj Rastislav Holub – 1:1. A potom súkali Hrabkovčania Drienovčanom ďalšie góly. Bolo ich šesť, ešte raz skóroval R. Holub, medzi žrde sa trafili aj: Peter Lipták 2, Jozef Marušák, Marek Kurek, Patrik Lipták. Suma sumarum, konečný výsledok 1:7. „Bol to z našej strany dobrý zápas,“ hodnotil už spomenutý Peter Lipták, ktorý vybehol na trávnik v 64. minúte. Prezradil, že vsietiť dva presné zásahy z pozície striedajúceho hráča sa mu podarilo po prvýkrát v kariére. „U mňa je to skôr o tom, ako sa cítim. Podľa toho si dávkujem aj minutáž v zápase, keďže v priebehu týždňa netrénujem a pohyb už nie je taký ako býval,“ poznamenal futbalista s charakteristickou prezývkou Lipi.

Namieste bola otázka, či a prečo Hrabkov začal hrať až od 53. minúty, keď sa jeho hráčom podarilo vyrovnať na 1:1? Alebo to bolo tak, že dovtedy to nešlo a odvtedy na čo siahli, to im vyšlo? „Boli sme lepší počas celého stretnutia, avšak v prvom polčase sme nedokázali skórovať. Druhý už góly priniesol a aj pekné akcie.“ Na margo len jednej žltej karty M. Lipták poznamenal: „Boli aj tvrdšie zákroky, no nič prehnané.“

Až na dve výnimky „sokoly“ v tejto sezóne nesklamali. „V Záborskom sme to nezvládli predovšetkým herne z čoho pramenila prehra 4:0. Súper bol lepší, vyhral zaslúžene. Domáca remíza 2:2 s Ostrovanmi trošku mrzela, hlavne preto, že sme viedli 2:0 a zdalo sa byť rozhodnuté,“ dodal na záver.

Tabuľka, zdroj: https://sportnet.sme.sk/futbalnet

Zdroj: Ján Miroľa

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.