marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: ilustračné, archív TV7 Foto: ilustračné, archív TV7

Tri víkendové slovensko-české súboje v MOL lige odložili

Vedenie MOL ligy čaká na schválenie pravidiel a opatrení pri prechode tímov cez česko-slovenskú hranicu. Program víkendového 4. kola (19. - 20. 9.) spoločnej slovensko-českej súťaže - MOL ligy 2020/2021 sa neodohrá kompletný. Slovenský zväz hádzanej, ktorý má na starosti riadenie súťaže, v piatok informoval o odložení troch stretnutí medzi tímami zo SR a ČR. Dôvodom je situácia v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Situáciou sa zaoberajú kompetentné orgány a inštitúcie. „Na základe dnešnej informácie z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR) sa našou požiadavkou o možnosti udelenia výnimky intenzívne zaoberajú a pripravujú opatrenia pre tzv. 24-hodinové výjazdy v bubline. Je potrebné, aby ešte boli schválené aj zo strany Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ). Kompetentní predpokladajú, že v priebehu budúceho týždňa by mali byť pripravené a schválené. Na základe vyššie uvedeného nás požiadali o odloženie cezhraničných zápasov, ktoré sú naplánované na tento víkend 19. - 20. septembra 2020 s tým, že už ďalšie kolo by malo byť aj legislatívne doriešené," informoval riaditeľ súťaží SZH a MOL ligy Peter Brunovský.

Rapídne rastúci počet nakazených koronavírusom prináša komplikácie pri prechode hraníc. Nové obmedzenia začali platiť na hraniciach s Českom. „Ako vieme, Česká republika sa nachádza v červenej zóne a my musíme mať legislatívne ošetrené, aby tímy mohli chodiť na duely z jednej krajiny do druhej bez toho, aby následne museli ísť do karantény. Máme dlhodobú súťaž a bez toho, aby sme to mali schválené, sa družstvá nemôžu zúčastňovať na zápasoch," vysvetlil Peter Brunovský.

Odloženie sa týka troch stretnutí. Podľa plánu sa neodohrajú zápasy - pôvodne sobotňajšie Iuventa Michalovce - DHK Zora Olomouc a TJ Sokol Písek - HC DAC Dunajská Streda, ako aj nedeľňajší súboj Handball PSG Zlín - HK Slovan Duslo Šaľa. Kluby zainteresované v odložených zápasoch majú 14 dní na dohodu ohľadom termínu dohrávky.

Pauzovať však budú všetci štyria slovenskí účastníci MOL ligy, keďže ŠŠK Prešov má v 4. kole voľno. V súťaži sa počas víkendu riadne odohrajú iba dve stretnutia v termínoch tak, ako bolo aj pôvodne avizované: v sobotu 19. 9. od 18.00 h DHK Baník Most - DHC Plzeň a v nedeľu 20. 9. o 17.00 h DHC Slavia Praha - HK Hodonín.

Zdroj: Slovak Handball Federation

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.