marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Počas leta sa darí značke Šariš

Foto: Martin Grygařík, obchodný riaditeľ spoločnosti Plzeňský Prazdroj Slovensko Foto: Martin Grygařík, obchodný riaditeľ spoločnosti Plzeňský Prazdroj Slovensko

Predaj čapovaného piva sa v lete rozbehol, rastie záujem o prémiové značky

U nás známe značky pív akými sú Šariš, Smädný Mních, Velkopopovický Kozel, či Pilsner Urquell, Radegast, Gambrinus, Topvar, Excelent, nealkoholické pivo Birell a Frisco patria do portfólia akciovej spoločnosti Plzeňský Prazdroj Slovensko. Jedná sa o poprednú pivovarnícku spoločnosť na Slovensku so 600 zamestnancami a jedným z najmodernejších pivovarov v strednej Európe. Spoločnosť patrí pod jednotku Asahi Breweries Europe Group, ktorá vznikla po akvizícii piatich stredoeurópskych pivovarníckych spoločností japonskou pivovarníckou spoločnosťou Asahi. Martin Grygařík, obchodný riaditeľ spoločnosti Plzeňský Prazdroj Slovensko hovorí: „Najdôležitejšou úlohou, pred ktorou aktuálne slovenská spoločnosť stojí, je jej návrat k normálu. Práve preto sme v rámci našej iniciatívy Roztočme Slovensko na podporu prevádzok, rozvoja ekonomiky, komunít aj pivného trhu vyčlenili celkovo štyri milióny eur. Odzrkadlilo sa to aj na číslach. Aj napriek reštrikciám spojeným s pandémiou, ako napríklad rozostupy medzi stolmi v prevádzkach, čo malo za následok zníženú kapacitu hostí, evidujeme medziročne za mesiac júl zvýšený objem predaného čapovaného piva o 6 percent,“.

Otvorenie po pandémii prichádzalo nie len v rámci cestovania, no i obľúbené letné terasy sa začali zapĺňať. Aké pivá si zákazníci dopriali a ako sa darí obľúbenej značke v našom šarišskom regióne? „Podobne ako pivný trh, aj Plzeňský Prazdroj Slovensko ako líder v on-trade, zaznamenáva posledné roky kontinuálny rast predaja prémiových značiek. Tento trend sa nezmenil ani vplyvom pandémie. Dokazujú to aj naše predajné štatistiky, kde v objemoch, počas júna a júla, najviac rástla práve značka Pilsner Urquell. Počas júna sa, v porovnaní s minulým rokom, zvýšil jej predaj až o 9%, oproti plánom je to až o 61,9% viac. Tak isto sa v objemoch oproti plánom darilo počas leta aj značke Šariš. Predpokladáme, že za nárastom predaja prémiových značiek stojí to, že spotrebitelia si kvôli obmedzenejším možnostiam cestovať dopriali to „lepšie“ doma,“ dopĺňa Martin Grygařík.

Ako to je u nealkoholických produktoch? „Tiež sledujeme, že najpostihnutejšou oblasťou pivného segmentu je nealko pivo, čo je dané hlavne tým, že ľudia trávia čas menej aktívne ako pred pandémiou koronavírusu,“ uzatvára Martin Grygařík.

Zdroj: PR

Naposledy zmenené štvrtok, 06 august 2020 11:13

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.