marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Autor foto: Kamil Oravec Autor foto: Kamil Oravec

Počas miništrantského tábora nechýbali aj aktivity ako futbal, či opekačka

V dňoch od 27. júla do 31. júla sa v priestoroch gréckokatolíckeho Kňazského seminára bl. biskupa Pavla Petra Gojdiča uskutočnil miništrantský tábor. Zúčastnilo sa na ňom 57 miništrantov vo veku od 8 do 19 rokov z farností Prešovskej archieparchie a Košickej eparchie. Miništranti mali možnosť vypočuť si katechézy pozvaných duchovných otcov Michala Jančišina a Rastislava Baku. Taktiež zazneli svedectvá Lukáša Buža, frontmana kapely F6, ktorý odpovedal aj na zaujímavé otázky.

Rovnako veľký zážitok prežili miništranti aj počas koncertu kapely Peter Milenky BAND, ktorá okorenila štvrtkový večerný program. Celotýždňový program bol vyplnený každodennou modlitbou a slávením svätých liturgií, z ktorých jedna sa slávila v Katedrále sv. Jána Krstiteľa. Duchovným pookriatím bola aj večerná modlitba molebenu pri soche Presvätej Bohorodičky pri jaskynnej kaplnke.

V programe tábora nechýbal aj futbalový turnaj, opekačka, a rôzne iné aktivity.

„Sme vďační za tento čas, za spoločenstvo, ktoré sme vytvorili s chlapcami-miništrantmi pri eucharistickom stole či rôznych športových aktivitách, kde sme pochopili, že Cirkev siaha ďalej ako len po bránu našej farnosti,“ povedal Kamil Oravec, seminarista a animátor tábora.

Zdroj: KO

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.