marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Film plný kvalitnej slovenskej hudby

Titulnú pieseň zložila a nahrala kapela Para. 

Slovensko-nemecký film určený pre celé rodiny, Letní rebeli, príde do kín už 13. augusta. Diváci sa okrem pútavého príbehu plného dobrodružstiev môžu tešiť aj na kvalitnú slovenskú hudbu. Film bol pritom čo do hudobného prevedenia realizovaný v nemeckej a slovenskej verzii zvlášť. Kým v nemeckej verzii figurujú nemeckí interpreti, v slovenskej verzii filmu budeme počuť viacerých slovenských interpretov. “Vo filme máme niekoľko pesničiek a chceli sme, aby medzi nimi boli aj slovenské kapely, nech je lokálny kolorit nielen vidieť, ale aj počuť,” povedala režisérka a spoluscenáristka filmu Martina Saková, “Bola to práve pesnička Našou krajinou, na základe ktorej som sa rozhodla, že kapela Para je tá pravá pre titulný song k nášmu filmu.” Kapela následne vytvorila a nahrala titulnú pieseň Ako na dlani. “Skladba Ako na dlani vznikla najmä Matúšovou zásluhou po oslovení od tvorcov filmu Letní rebeli. Autorsky sa na hudbe okrem skupiny Para spolupodieľala aj Janka Kirschner,” spomína na vznik titulnej piesne frontman kapely Para, Lasky, “Pieseň je letná a odkazuje na detské lásky, starosti a prázdninové radosti.” Vo filme Letní rebeli však budete počuť aj skvelú tvorbu Billy Barmana či Bonaparte. “Táto kombinácia dodáva nášmu príbehu pocit letného dobrodružstva, priateľstva, prvej lásky a nespútanej rebélie,” doplnila režisérka.

Letný videoklip
Lasky spolupracoval aj pri nakrúcaní videoklipu, ktorý popri už zverejnenom traileri predstavuje ďalšiu ochutnávku filmu určeného pre celé rodiny - od detí až po starých rodičov. Videoklip je cítiť po lete. “Režisér klipu, Daniel Rihák, v ňom odkazuje na film a moju ľahkú podobnosť s hlavným predstaviteľom. V klipe sa okrem mňa objavia aj fanúšikovia našej kapely, vďaka ktorým malo aj nakrúcanie tú správnu veselú atmosféru,” povedal Lasky. Prácu s kapelou Para si pochvaľovali aj samotní tvorcovia. “Lasky sa aj vďaka filmu mohol v klipe aspoň na chvíľu vrátiť do svojho detstva, pripomenúť si ten pocit, keď je život počas letných prázdnin o slobode, slnku, keď človek nemá žiadny plán a necháva sa unášať pocitom. Kráča, stopuje, cestuje, stretáva ľudí… je otvorený životu,” uviedol režisér videoklipu Daniel Rihák, ktorý na ňom okrem iných spolupracoval aj s kameramanom Nickom Kollárom.

Exkluzívne predpremiéry vo filmovacích lokáciách
Zaujímavosťou je, že zatiaľ čo oficiálna premiéra filmu Letní rebeli bude 13. augusta, diváci z lokalít, v ktorých sa nakrúcalo, a tiež okolitých miest, si ho budú môcť pozrieť v špeciálnych predpremiérach, a to za účasti hercov a tvorcov filmu. Cez víkend 8. a 9. augusta si nový slovenský rodinný film spojený s diskusiou s tvorcami budú môcť vychutnať v Handlovej (kino Baník), Prievidzi (Ster Century), a v Cinemax kinách v Trenčíne , Nitre a Trnave.
Film Letní rebeli finančne podporil Audiovizuálny fond aj v spolupráci s SPP, nemecký fond BKM, Kuratorium junger deutscher Film, DFFF a európsky fond Creative Europe - MEDIA. Slovenským koproducentom je RTVS.

 

Letní rebeli
Letné prázdniny: jazdy v dodávke, dedko, splavovanie priezračných riek na Slovensku, epická zábava. Asi tak by sa dali opísať očakávania 11-ročného Jonáša pri predstave svojich letných prázdnin. Jeho rodina sa však po smrti otca od seba vzdialila a Jonášova matka Beate sa rozhodla, že namiesto toho, aby išli na leto na Slovensko, ako to robievali s otcom, pôjdu si vychutnať zdravé prímorské podnebie k tete. Jonáš si teda zbalí svoje veci a naplánuje dokonalý a spočiatku absolútne utajený útek k dedovi Bernardovi na Slovensko. Po príchode však veľmi rýchlo pochopí, že smrťou otca sa zmenil aj dedko. Starý železničniar na dôchodku neprežíva práve najlepšie obdobie. Jonáš sa rozhodne, že to musí zmeniť.
Čoskoro sa k nemu pridáva nová kamarátka Alex, s ktorou zrealizujú množstvo dobrých nápadov až na hranici zákona. Dôsledky na seba nenechajú dlho čakať: polícia je im na stope a deti sa musia vyrovnať s prvým podnikateľským neúspechom. Naštrbí to nielen celkovú pohodu, ale aj ich vzájomný vzťah. Zdá sa, že už nič nebude tak ako predtým, no čoskoro sa ukáže, že všetko bude ešte lepšie. Prázdniny neskrotíš!

Obsadenie
Jonáš: Eliáš Vyskočil
Dedo Bernard: Pavel Nový
Alex: Liana Pavlíková
Mama Beate: Kaya Marie Möller
Gizela Kvetoňová: Szidi Tobias
Pani Šmitkeová: Jana Oľhová

Štáb
Réžia: Martina Saková
Scenár: Sülke Schulz, Martina Saková
Kamera: Jieun Yi
Producentka / Slovensko: Katarína Krnáčová, Silverart
Producent / Nemecko: Martin Kleinmichel, Projector23
Hudba: Paul Eisenach
Strih: Martin Herold
Zvuk: Alexander Bori, Ján Krnáč
Kostýmy a scéna: Miriam Struhárová

http://www.filmletnirebeli.sk

Zdroj: PR

Naposledy zmenené pondelok, 03 august 2020 10:51
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.