marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nádoby na použitý kuchynský olej

Foto: ilustračné, archív TV7 Foto: ilustračné, archív TV7

Nádoby na použitý kuchynský olej pribudli pri ďalších predajniach Kauflandu, mesačne sa ho zrecyklujú tony

Spoločnosť po druhý raz v tomto roku rozšírila počet predajní, pred ktorými je možné odovzdať použitý kuchynský olej. Kontajnery na zber oleja nájdete celkovo už pred 45 predajňami.
„Od roku 2018 sme zákazníkom vo vybraných predajniach ponúkali možnosť odovzdať použitý kuchynský olej. Májové rozšírenie kontajnerov na zber použitého kuchynského oleja sa teší veľkému záujmu, o čom svedčí to, že sme za jún zaznamenali štvornásobný nárast objemu vyzbieraného oleja, čo predstavovalo takmer 6 ton. Preto sme sa tento rok už po druhý raz rozhodli rozšíriť počet predajní, pri ktorých sú zberné nádoby, o ďalších 13 predajní,“ uviedla Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

Odteraz je možné využiť nové zberné nádoby pri predajniach v Dunajskej Strede, Hlohovci, Komárne, Leviciach, Nitre, Novom Meste nad Váhom, Nových Zámkoch, Pezinku, Piešťanoch, Topoľčanoch, Trenčíne a v oboch predajniach v Poprade.
Použitý kuchynský olej nepatrí do výlevky ani do bežného komunálneho odpadu. Olej je pre kanalizačný systém škodlivý, pretože ho značne zanáša. Lepšie urobíte, ak olej začnete separovať. Dokáže tak poslúžiť na ďalšie využitie. Separovaný olej je možné použiť na výrobu bionafty, označovanej aj ako MERO. Z jedného kilogramu oleja sa dá vyrobiť približne 0,75 litra MERO paliva. Takýmto spôsobom je možné z obyčajného kuchynského oleja vytvoriť surovinu, ktorá nájde svoje využitie v doprave, logistike, energetike či iných odvetviach a ktorá má vďaka svojim vlastnostiam menší dopad na životné prostredie.


Kaufland je presvedčený, že Rozhodujú činy, a pod týmto heslom sa angažuje aj v oblasti ochrany životného prostredia. Verejnosť pravidelne edukuje prostredníctvom rôznych kampaní o dôležitosti jeho ochrany a zodpovednom prístupe k trvalej udržateľnosti.

Zdroj: PR

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.