marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: ilustračné, archív TV7 Foto: ilustračné, archív TV7

Mestská polícia Prešov upozorňuje vodičov, aby v lete nenechávali deti v aute

Mestská polícia Prešov varuje vodičov pred nebezpečenstvom, ktoré číha na deti v aute najmä v letných mesiacoch. Opatrenia sa týkajú aj domácich miláčikov. Zároveň upozorňuje vodičov, aby sa pri vystupovaní z auta vždy otočili za seba a presvedčili sa, či na zadnom sedadle nesedí spiace dieťa, alebo domáci miláčik, na ktoré môžu v dnešnej uponáhľanej dobe, žiaľ, ľahko zabudnúť.

Mestská polícia Prešov tiež odporúča vodičom, aby svoje tašky, kabelky, alebo iné osobné veci odložili na zadné sedadlo k dieťaťu, a tak mali o ďalší dôvod viac sa pri vystupovaní obzrieť aj na zadné sedadlá. „Nenechávajte dieťa alebo zviera vedome v uzatvorenom motorovom vozidle, hoci len na chvíľu. Interiér motorového vozidla sa môže totiž rýchlo vyhriať a dosiahnuť teplotu blížiacu sa k 50 stupňom Celzia už za jednu hodinu. A to už je vážne nebezpečenstvo pre dieťa alebo zviera v aute," pripomína MsP Prešov, ktorej príslušníci sa počas výkonu hliadkovej činnosti zameriavajú aj na túto oblasť, no apelujú najmä na zodpovednosť vodičov áut.

 

Zdroj: Mesto Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.