Vytlačiť túto stránku

Dočasne Jarkovú ulicu uzavrú

Foto: Jarková ulica, archív TV7 Foto: Jarková ulica, archív TV7

Jarková ulica v centre Prešova bude od 27.7.2020 do 2.8.2020 kompletne uzavretá v úseku približne 500 metrov.

Dôvodom je rekonštrukcia kanalizácie, ktorú bude realizovať Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. Na základe požiadavky stavebníka, ktorým je Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s., bude 7 dní kompletne uzavretá Jarková ulica v úseku od križovatky s ulicou Tkáčska po vjazd na ulicu Suchomlynská. Tento úsek bude označený dočasným dopravným značením. Dôvodom vylúčenia dopravy v čase úplnej uzávierky ulice je rekonštrukcia kanalizačného zberača. Náhradné parkovanie vozidiel bude možné na existujúcich parkoviskách v okolí ulice Jarková. Dopravný prístup na Jarkovú ulicu bude možný iba z Šarišskej ulice. Výjazd bude možný len na ulice Suchomlynská, Baštová a Hlavná z konca Jarkovej ulice.

Mesto Prešov ako príslušný cestný správny orgán stanovilo zhotoviteľovi stavby niekoľko podmienok:

- Zhotoviteľ stavby je povinný zabezpečiť podľa možností a charakteru stavebných prác vytvorenie bezpečného koridoru pre peších po celej dĺžke jednotlivých úsekov stavby na Jarkovej ulici, ako aj priečnych prepojení v priestore jednotlivých križovatiek a parkoviska.

- Zhotoviteľ stavby bude v dostatočnom časovom predstihu informovať obyvateľov a vlastníkov nehnuteľností na Jarkovej ulici o plánovanej uzávierke a obchádzkových trasách, o prístupe k nehnuteľnostiam, respektíve o iných dočasných zmenách vyvolaných uzávierkou.

- Žiadateľ zodpovedá na aktuálnosť dopravného značenia počas celej doby uzávierky. V prípade nedodržania daných podmienok znáša všetky právne dôsledky.

- Ak v dôsledku rekonštrukcie dôjde k znečisteniu alebo poškodeniu miestnych komunikácií, verejného priestranstva a verejnej zelene, žiadateľ je povinný okamžite zabezpečiť ich opravu a odstránenie poškodení na vlastné náklady.

 

Zdroj: Mesto Prešov

Naposledy zmenené pondelok, 27 júl 2020 22:29

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)