apríl 18, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Turistické noviny Prešovského kraja

Foto: ilustračné, Medzinárodný festival dychových hudieb 2018, archív TV7 Foto: ilustračné, Medzinárodný festival dychových hudieb 2018, archív TV7

Množstvo tipov na výlety, zaujímavé rozhovory a novinky z oblasti cestovného ruchu.

Noviny sú bezplatne k dispozícii vo všetkých turistických informačných kanceláriách v Prešovskom kraji, tiež vo väčšine kultúrnych zariadení (múzeá, galérie, hrady a pod.), v aquaparkoch a na ostatných významných turistických miestach vrátane súkromného sektora. V online podobe sú dostupné na stránke severovychod.sk. Vydáva a distribuuje ich Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. 

KOCR Severovýchod Slovenska publikuje Turistické noviny Prešovského kraja v spolupráci so svojimi členmi:
- Prešovský samosprávny kraj
- Oblastné organizácie cestovného ruchu:
o Horný Zemplín Horný Šariš
o Vysoké Tatry-Podhorie
o Tatry-Spiš-Pieniny
o Región Vysoké Tatry
o Severný Spiš Pieniny
o Šariš Bardejov
o Šariš Pestrý Región


„Čitatelia nájdu v letnej a jesennej edícii novín zaujímavé tipy na turistiku a neprebádané zákutia kraja od Polonín po Vysoké Tatry, rozhovory s miestnymi remeselníkmi a informácie o novinkách z oblasti cestovného ruchu,“ približuje výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško. Turistické noviny Prešovského kraja vydáva od júna 2018 KOCR Severovýchod Slovenska. Noviny vychádzajú dvakrát ročne – na letnú sezónu a začiatok jesene a druhé číslo na obdobie zimnej sezóny a jari. V poradí piate vydanie vychádza v celkovom náklade 50 tisíc kusov. Návštevníkov Prešovského kraja informujú o turistických možnostiach aj infostojany.

Dvadsiatka tematických stojanov na propagačné materiály o Prešovskom kraji už slúži svojmu účelu. Vo vybraných lokalitách v rámci celého regiónu majú návštevníci kraja možnosť zadarmo si prebrať rôzne publikácie o turistických možnostiach vrátane cyklistických máp. „Tieto ´infopointy´ by mali návštevníka najskôr zaujať svojou formou, pretože ich vizuálna stránka vychádza najmä z prírodných motívov. Dôležitý je však ich obsah, keďže majú motivovať ľudí na návštevu Prešovského kraja. Snažili sme sa ich rozmiestniť tak, aby oslovili čo najväčšie množstvo potenciálnych turistov. Okrem turistických informačných centier sa nachádzajú napr. aj na letisku v Poprade, v blízkej dobe pribudne na košickom letisku,“ vysvetľuje Janoško.
Turistické noviny Prešovského kraja a infostojany KOCR Severovýchod Slovenska sú realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Zdroj: KOCR Severovýchod Slovenska

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.