marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kúpalisko otvorené až do septembra

Foto: Ohňostroj nad kúpaliskom pri otvorení kúpeľnej sezóny v minulom roku, archív TV7 Foto: Ohňostroj nad kúpaliskom pri otvorení kúpeľnej sezóny v minulom roku, archív TV7

Od 1. júla je v prevádzke vonkajšie kúpalisko

19. ročník otvorenia kúpeľnej sezóny v Bardejovských kúpeľoch

V prípade dobrého počasia bude v prevádzke až do septembra. Vonkajšie letné kúpalisko má vyhrievanú vodu a je v príjemnom prostredí, navyše rozľahlý areál zabezpečuje aj požadovaný odstup rekreantov. "Samoplatcovia, klienti zdravotných poisťovní, i jednodenní návštevníci tak už môžu využívať všetky služby, procedúry a atrakcie, ktoré majú v kúpeľoch k dispozícii. Obmedzenia pre klientov sú minimálne, platí iba zvýšený hygienický štandard, odporúčané rozostupy a rúška vo vnútorných priestoroch." informuje ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková. ,,Pri vstupe na kúpalisko je dezinfekcia na ruky a hygienici odporúčajú dodržiavať na oddychových plochách rozostup medzi jednotlivcami najmenej 2 m. Pretože areál kúpaliska je rozľahlý, rekreujúcich to neobmedzuje. V pondelok až piatok sú otváracie hodiny od 11.00 do 18.00 hod, v sobotu, nedeľu a dni pracovného pokoja od 9.00 do 19.00 hod. Vstupné je pre dospelých 5 eur, pre deti 2 eurá, klienti na liečebný poukaz, dôchodcovia a ZŤP platia 2 eurá na deň,“ vysvetľuje T.Šatanková. Dodáva, že letné kúpalisko s vodou ohrievanou na príjemných 27°C, sa nachádza v prírode pod lesom na samom okraji Bardejovských kúpeľov. Okrem veľkého bazénu s rozmermi 33x15 m je tu návštevníkom k dispozícii i malý detský bazén 4x4 m. Lehátka sú za poplatok 1 euro na deň.

Foto: Bardejovské kúpele, kúpalisko zdroj PR

Bezplatné parkovanie na centrálnom parkovisku
Centrálne parkovisko Bardejovských kúpeľov je pri vstupe do kúpeľov, asi 1 km od kúpaliska. Ak sa pri návšteve letného kúpaliska návštevník preukáže parkovacím lístkom z centrálneho parkoviska Bardejovských kúpeľov, bude môcť využiť výhodu parkovania bez poplatku. Po odchode z kúpaliska je potrebné predložiť v pokladni kúpaliska parkovací lístok na validovanie a parkovisko opustiť do 30 minút.

Foto: Bardejovské kúpele, kúpalisko zdroj PR

Reštart po koronakríze
V súčasnosti Bardejovské kúpele zažívajú reštart po koronakríze. Každým dňom sa zvyšujú počty klientov zdravotných poisťovní, samoplatcov a jednodenných návštevníkov. Prispievajú k tomu aj zvýhodnené ceny a kvalita a atraktívnosť poskytovaných služieb.

Foto: Bardejovské kúpele, zdroj PR

Okrem vonkajšieho kúpaliska majú klienti aj bežní návštevníci k dispozícii veľké Wellness SPA - bazénový a saunový svet v hoteli Ozón. Menšie v kongresovom štvorhviezdičkovom hoteli Alexander je k dispozícii návštevníkom tohto zariadenia. Až do konca septembra platí v hoteli Alexander zľava z cenníkovej ceny vo výške 25%.

Bohaté možnosti strávenia voľného času
Bardejovské kúpele sú obľúbeným miestom oddychu, liečby i kultúrneho života. Priťahujú predovšetkým návštevníkov z Prešovského a Košického kraja. V Bardejovských kúpeľoch je veľa možností, ako využiť voľný čas. Pre milovníkov športu kúpele ponúkajú 6 tenisových kurtov, squashové ihrisko, bowling bar, petang, minigolf, požičovňu bicyklov. Poteší aj soľná jaskyňa v ubytovacom zariadení Alžbeta, kde bývala aj cisárovná Sisi.

Foto: Bardejovské kúpele, zdroj PR

Bardejovské kúpele majú areál s výnimočnou architektúrou a peknou parkovou úpravou. V okolí kúpeľov je cca 40 km značených turistických trás a cyklotrás. V posledných rokoch sa obnovili, či pribudli v nich lavičky, altánky, táboriská na opekanie, náučné chodníky a informačné tabule. V regióne je viacero rozhľadní, ktoré umožňujú atraktívne výhľady po krajine. V okolí Bardejova je zachovaných 7 gréckokatolíckych a 1 rímskokatolícky drevený kostol: Hervartov, Tročany, Krivé, Kožany, Lukov, Frička, Jedlinka, Mikulášová, Zboj.

Pomazané hlavy i prominenti
V nedávnej minulosti využili služby Bardejovských kúpeľov bývalí slovenskí prezidenti Michal Kováč, Rudolf Schuster a Ivan Gašparovič. Rovnako tak bývalý ruský ministerský predseda Viktor Černomyrdin, či bývalí predsedovia českých vlád Jiří Paroubek a Petr Pithard. Bol tu aj maršál Rodion Malinovskij, Koncom 19.stroročia sa tu liečila cisárovná Alžbeta, nazývaná Sisi, predtým aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II., Mária Lujza, neskoršia manželka Napoleóna, ruský cár Alexander I., či poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského. Podľa týchto pomazaných hláv sú nazvané aj pramene, či liečebné domy v Bardejovských Kúpeľoch.

Foto: Bardejovské kúpele, zdroj PR

V Bardejovských kúpeľoch sa liečia onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia. Bardejovská minerálna voda je prírodná-liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej.

Viac informácií na: www.kupele-bj.sk

 

Zdroj: PR

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.